Antoni Miro: Antológica

Antoni Miro: Antológica

Antoni Miró presenta una tria d’obres des del 1960 fins a l’actualitat, de “L’Òpera Prima” passant per les sèries com “Amèrica Negra”, “El Dòlar”, “Pinteu Pintura”, “Vivace” “Sense Títol” etc.  També hi ha una representació reduïda d’escultures en diversos materials (bronze, acer Corten) de les quals la “Suite Eròtica” restarà a l’exterior del Museu, s’exposaran unes 180 obres, moltes cedides per col·leccions particulars i per diferents Museus com l’IVAM, MUBAG, PMG de la Universitat de València, Fundació Bancaixa i Fundació Mediterrani. Al mateix temps a la Llotja de Sant Jordi d’Alcoi, s’exposa l’obra més recent, amb series produïdes des del 2012, com “Personatges”, “Mani-Festa”, “Costeres i Ponts, “Suite Havana” i “Nus i Nues”, unes altres 70 obres del darrer període de l’artista, recentment nomenat “Fill Predilecte d’Alcoi i Medalla d’Or”, una trajectòria de mes de 60 anys, amb una obra que recorre amplament tots els temes d’interès social, humà i plàstic dins del realisme.

Antoni Miró, artista plàstic, naix el 1944 a Alcoi. La seua obra, situada dins del realisme social, és una denúncia del patiment humà. A finals dels anys seixanta el seu interès pel tema social el condueix a un neofiguratisme, amb un missatge de crítica i denúncia que als setanta s’identifica amb el moviment artístic anomenat “Crònica de la realitat”, inserit dins dels corrents internacionals del pop-art i del realisme. Treballador incansable i autodidacta, rebutja tota mena d’opressió i clama per la llibertat i per la solidaritat humana.

Descarregar catàleg PDF | Antoni Miró: Antològica

Visites guiades

Dissabtes a les 11h en el vestíbul de l’IVAM CADA ALCOI. Duració 45 min aprox. Activitat gratuïta. Amb totes les mesures de seguretat. Visites per a grups educatius, associacions i altres: contactar amb visitesguiadesantonimiro@gmail.com, per Whatsapp o cridant al 679465168.

La visita a l’exposició Antològica d’Antoni Miró recorre les diferents etapes viscudes pel pintor a través de la seua producció artística. Una llarga trajectòria internacional, compromesa amb la veritat, que denúncia i critica les injustícies polítiques i socials, i el futur de la humanitat.

Durant la visita s’explicarà des de les primeres obres avantguardistes dels anys 60, fins a l’actualitat a través de les diferents sèries, començant per “L’Òpera Prima” i seguint per “Amèrica Negra”, “El Dòlar”, “Pinteu Pintura”, “Vivace”, “Sense Títol”, “Nus i nues”, “Mon Ferit” fins arribar a les escultures gregues exposades al jardí del museu.

Una recopilació de treballs de l’artista que veurem marcada pels seus diferents viatges a l’estranger, les seues llargues estades a Anglaterra, l’etapa a la seua casa-estudi d’Altea, fins a assentar-se en l’actual estudi el Mas Sopalmo, prop del seu volgut Alcoi, així com de la influència de les seues amistats, grans personalitats com Ovidi Montllor, Isabel Clara Simó, Salvador Espriu i Joan Fuster entre altres.

A més a més, es podrà continuar la visita a l’espai municipal de la Llotja de Sant Jordi amb la mostra Recent pintat, on el pintor alcoià ens presenta algunes de les seues darreres obres.

Una oportunitat per a veure, gaudir i entendre l’obra d’Antoni Miró.