La Factoria Creativa

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi defineix la Factoria Creativa com un programa d’acció i promoció cultural dedicat tant a les creadores i els creadors com a qualsevol persona amb curiositat o inquietuds culturals.

La Factoria Creativa està dotada d’un conjunt d’espais d’acció i exposició que s’ofereixen als col·lectius o persones interessades que presenten un projecte raonat en l’àmbit de l’art contemporani o les noves tecnologies aplicades a la cultura, l’educació o la societat.

La Factoria Creativa també realitza activitats formatives o lúdiques, amb els mateixos objectius conceptuals, dedicades tant al públic especialitzat com al públic en general.

En l’àmbit expositiu disposa de quatre espais: Trama, Ordit, Galeria Media-Art i Sala Media-Art.

Sala Media Art

La Sala Media Art és un espai d’uns 80 metres quadrats dedicat a les disciplines de videoart i instal·lació. La sala disposa de sostre tècnic, sonorització surround i tres projectors de vídeo (amb capacitat per a 5), així com el programari i maquinari necessaris per a vídeo i àudio.

Galeria Media Art

Com a espai complementari a la sala trobem la Galeria Media Art formada per cinc pantalles d’alta definició destinades a emetre continguts audiovisuals. El so es canalitza per auriculars o per altaveus segons les necessitats o característiques de les obres exposades.

Espai Trama

L’espai Trama està dedicat a la fotografia i consisteix en un reticle de 16 fotografies emmarcades en una grandària de 30 x 30 cm.

Espai Ordit

L’espai Ordit està dedicat a l’art plàstic o gràfic i acull una peça única de proporció quadrada entre 150 i 180 cm.

La formació

Les accions formatives de la Factoria Creativa s’especialitzen en quatre marques inspirades en la tradició industrial d’Alcoi.

Batà Musical

Ignacio Cordoba y NegroTallers, classes magistrals o conferències adreçades a la producció musical en tots els seus processos, des de la inspiració fins a l’enregistrament, edició, masterització i difusió de música i so.

Diable de l’Art

Conferències, taules redones i xarrades amb especialistes (artistes, crítics i gestors culturals, etc.) amb la finalitat d’incorporar habilitats de gestió, exposició i promoció de la carrera artística.

Ordit del Disseny

Activitats i tallers adreçats a proporcionar habilitats en disseny gràfic, animació, videocreació, etc., orientat a la creació pura o vinculat al bon disseny de la presentació de projectes culturals o socials.

Teler Comunicatiu

Tallers i conferències d’especialistes dels diversos camps de la comunicació.
El màrqueting cultural, l’ús de les xarxes socials, la creació de llocs web, les estratègies de comunicació a fi que els artistes puguen arribar al públic.