Arxius: Exposicions

Inici / Exposicions
LÍNIA DE TEMPS X, d’Isabel Sosa Tortosa

LÍNIA DE TEMPS X, d’Isabel Sosa Tortosa

Aquesta obra d'Isabel Sosa organitza i reorganitza peces de fusta separades d’un tauler inicial sobre el llenç, tal com les accions se separen d’un pla inicial i s’organitzen i reorganitzen en la vida mateixa. Una línia de temps, per definició, és una eina visual per a ordenar o explicar una història. El llenç ací suporta la tensió de la línia de temps, com també l’ordit suporta la tensió de la trama, sent la trama la que crea patrons i textures amb l’ajuda de l’ordit i crea un teixit amb les seues característiques particulars.

ATROCITATS LEGALS, instal·lació de Moisés Gil

ATROCITATS LEGALS, instal·lació de Moisés Gil

L’escultura de Moisès Gil es basa en el compromís i la solidaritat, observa al seu voltant, viu les crisis i l’esdevenir de l’ésser humà i, amb el seu treball, vol manifestar el seu activisme i adhesió, així com assumir la responsabilitat com a artista per a expressar les vicissituds i contrarietats que comporta la difícil situació que patim actualment i així, amb aquestes propostes artístiques, fer reflexionar l’espectador per arribar a una reflexió positivista.

Josep Renau: fer l’art operatiu. Dissenyar l’avenir (tancada per manteniment)

Josep Renau: fer l’art operatiu. Dissenyar l’avenir (tancada per manteniment)

Josep Renau (València, 1907 – Berlín, 1982) és considerat una de les figures més destacades de l’avantguarda a Espanya. Introductor del fotomuntatge polític al nostre país, Renau va ser, així mateix, cartellista, muralista, editor, agitador i teòric de les arts. La seua primerenca militància en el Partit Comunista li va induir a promoure, fins al final de la seua vida, una concepció de l’art al servei de la revolució i el canvi social.

Espai Trama: BUIDS PLENS, de Susana Pla

Espai Trama: BUIDS PLENS, de Susana Pla

Pobles buits de persones, però plens de records, vivències, enyorances i arrelament. Buits que s’omplin amb l’esperança de la repoblació, la reconstrucció, la reversió o amb la pau del dia a dia i la felicitat d’estar on es vol.

Fotografies del Campus Escultòric de la UPV

Fotografies del Campus Escultòric de la UPV

Estudiants del curs Fotografia i patrimoni escultòric de la UPV han preparat una sèrie d'imatges que visualitzen les problemàtiques des d'una mirada optimista, que busca en la part artística les solucions que puguen ser objecte d'inspiració per a resoldre la fam, l'escassetat d'aigua, la precarietat laboral i econòmica, els problemes industrials, l'augment de la desigualtat, els conflictes inclusius, la contaminació dels oceans i dels ecosistemes terrestres; tot això des de l'aliança d'art, tecnologia i totes les disciplines que col·laboren en la busca d'un món més just per als que l'habitem en el present i per a aquells que vindran en un futur.

Juana Francés

Juana Francés

Aquesta exposició tracta d’esmicolar i aprofundir en els diferents fragments de la trajectòria artística de Juana Francés a través no sols de les seues pròpies paraules i escrits, sinó de l’estudi i seguiment del seu procés creatiu. Proporciona, per tant, una visió més íntima i personal de l’artista, mentre recupera la memòria de les seues exposicions, emmarcant la seua obra en la taula del temps de la nostra pròpia història.

Espai TRAMA: EL CEMENTERI D’ALCOI, per José Barber

Espai TRAMA: EL CEMENTERI D’ALCOI, per José Barber

José Barber Doménech, a través del seu ull expert i la seua càmera fotogràfica, ens permet recuperar eixa mirada pausada, eixe caràcter reflexiu amb el que aquests recintes van estar concebuts, al mateix temps que les seues instantànies ens conviden a escoltar eixes veus d’altres temps codificades en tot un univers simbòlic pràcticament oblidat.

  • 1
  • 2
  • 5