Loading Events

Recorregut amb Salomé Moltó per l’Alcoi de les col·lectivitzacions

Carrer Sant Rafel, 14
25 març, 2022/5:00 pm - 7:30 pm
Free
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

En el marc del projecte Indústria / Matrius, trames i sons, coordinat per Lorenzo Sandoval i Tono Vizcaíno per a l’IVAM, es proposa una nova activitat: una ruta per Alcoi per a conéixer, de la mà de Salomé Moltó, algunes de les veus i dels llocs clau del procés de col·lectivització de fàbriques durant la Guerra Civil.

La ruta es planteja com un recorregut de biografies entrellaçades a través de l’espai urbà. D’una banda, les biografies d’alguns dels treballadors que van participar en l’experiència col·lectivitzadora, als qui Salomé Moltó va entrevistar en els anys huitanta i noranta del segle XX, donant peu a un treball de gran valor documental. D’altra banda, la mateixa experiència de Salomé com a investigadora i activista.

Salomé Moltó (Cocentaina) és sociòloga, escriptora i apassionada de la literatura. De jove va emigrar a París, on es va formar en Llengua Francesa i en Estudis de Literatura i «Civilisation Française». Entre les seues publicacions estan Retalls històrics de la postguerra 1939-1953 (2011) i Alcoi (1936-1950). Socialització, col·lectivització i repressió (2015). Ha col·laborat en revistes com a Evocació de París, Orto de Barcelona, Tierra y Libertad de Madrid, entre altres, i forma part del comitè editorial de Siembra. Els seus treballs van dirigits a fomentar la presa de consciència i possible denúncia dels problemes que concerneixen la nostra societat.

Incripcions

Detalls

Data: 25 març, 2022
Hora: 5:00 pm - 7:30 pm
Cost: Free
Categoria d'EventVisites guiades

Venue

Nom del recinte: placeta de les Eres
Direcció: Carrer Sant Rafel, 14
Alcoi, Alacant 03801

+ Google Map

Organizer

Nom d'organitzador: IVAM
Telèfon: 976004973
Pàgina Web: View Organizer Website