DIGGING ELECTRONIC MUSIC MAP
Per Carlos Gomis (aka Moondog’s Son )
Inscripció gratuïta
La història de la música electrònica és sinònim d’innovació, so, tecnologia i idees. Ja siga en la clandestinitat o en el centre d’atenció, els artistes sempre estan avançant, ja siga inventant estils nous i audaços o trobant noves maneres de canviar els vells i coneguts.
Techno, Rap, House, Trap, Disco, Electro, Ambient, Breakbeat, Drum&Bass… La quantitat de gèneres i etiquetes no para de créixer. La música electrònica va començar fa mes de 100 anys i actualment la seua influència és massiva. Conéixer els seus orígens, les seues estructures, on va ser concebuda i en quines condicions, ens aporta un valor a l’hora de buscar i relacionar sons per a crear una bona col·lecció i poder expressar-nos com a Dj.
El Digger és la persona que busca eixos temes oblidats, els col·lecciona i els trau a la llum, i aporta sessions de Dj molt més interessants, ja que dóna un so propi i exclusiu als sets.
Presentem un taller/xarrades dividit en dues sessions, en què explicarem com i on buscar música, l’origen dels gèneres, els seus temes més essencials, la seua evolució i com es reconeixen en les últimes produccions, a més dels seus híbrids, mutacions i influències amb exemples de vídeo i so en format de taller obert a tothom per crear un mapa i entendre com funciona això de l’Electronic Music.
Les sessions que realitzarem seran enregistrades i emeses en streaming per a tenir la millor difusió dels continguts realitzats.
Sessió 2. Breaks. 27 novembre
La música sincopada és la protagonista d’aquesta sessió. Els breaks de bateria, el turntablism, el sampler, etc, ens donen l’entrada per a analitzar i veure l’altre gran grup musical d’on ix el Funk, Electro, Rap, Hip hop, Dupstep, Trap, Breakbeat, Jungle, Drum&Bass, Bass Music…
Des dels orígens en les tribus fins a l’actual Trap, passant pel so Menphis, James Brown, l’Electro-Funk de Nova York, el Rap West-East Coast, els Breaks de Florida, el Ragga Jamaicà, les Raves Britàniques, el Dupstep Londinenc, el Reggaeton de Puerto Rico, etc. El tractament de la veu amb vocoder, autotune i altre software en l’actual producció musical. El mestissatge i la seua influència en el pop i l’anàlisi d’obres mestres com El Mal Querer de Rosalía seran tractades en aquesta sessió.