Loading Events

Jornada ‘Josep Renau i els seus mites’

C/ Rigoberto Albors, 8
8 juny/11:15 am - 7:00 pm
Free
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Amb motiu de l’exposició ‘Josep Renau: fer l’art operatiu. Dissenyar l’avenir’ (21 de març – 8 de setembre de 2024), comissariada per Ramón Escrivá i Nuria Enguita, proposem una jornada específica que activa l’obra de l’artista per a públics diversos. Una proposta heterogènia que acosta els ponts de col·laboració entre l’IVAM i altres institucions culturals.

L’exposició planteja una revisió de la llarga i complexa trajectòria artística de Josep Renau, a través d’una selecció de cartells, revistes, documents i fotomuntatges realitzats per Renau durant la seua etapa republicana, durant el llarg exili a Mèxic (1939-1958) i en l’antiga República Democràtica Alemanya (1958-1982).

La jornada al voltant de la mostra es desenvoluparà a través d’accions específiques que van des d’una conversa d’un dels comissaris de la mostra amb Jordi Costa, cap del departament d’exposicions del CCCB; sengles visites comentades al Centre Cultural la Nau i a l’IVAM Alcoi, on es revaloritzarà el vincle professional, no sempre visibilitzat, entre l’obra de Manuela Ballester i Josep Renau; i un taller per a gaudir en família. Esta sèrie d’accions ens permetrà dialogar amb l’exposició durant tota la jornada.

 

Programa de la Jornada

7 juny. Centre Cultural la Nau – UV

18:00h: “Manuela Ballester i Josep Renau: visita en dos actes”. Fruit de la col·laboració entre Centre Cultural la Nau i l’IVAM, Clara Solbes realitzarà una lectura especial a l’exposició Manuela Ballester. Pintar enfront de tot, en La Nau, que enllaçarà amb la que tindrà lloc l’endemà en la seu de l’IVAM a Alcoi.

 

8 juny. IVAM Alcoi

9:30h: Eixida autobús des d’IVAM València (C/Guillem de Castro 118, València). L’autobús és gratuït. És necessari reservar plaça en este enllaç 

11:15h: Arribada a IVAM Alcoi i café benvinguda (cortesia de l’IVAM)

11:45h: Conversa entre Jordi Costa, cap del departament d’exposicions del CCCB, i  Ramon Escrivá

13:00h: “Manuela Ballester i Josep Renau: visita en dos actes”. Posant de manifest l’estreta col·laboració entre l’IVAM i el Centre Cultural La Nau, Clara Solbes establirà un diàleg entre la visita a l’exposició Manuela Ballester. Pintar enfront de tot, realitzada la vesprada anterior en la Nau, amb la mostra en l’IVAM Alcoi. Esta nova lectura posarà el focus en la incidència i la presència clau de l’artista Manuela Ballester en la trajectòria de Josep Renau.

14:30h: Dinar (opcional, a càrrec de cada participant) Si t’interessa, reserva en este enllaç

16:00h: Tornada autobús a IVAM València

18.00h: Per a finalitzar, 3.024: Odissea en l’IVAM Alcoi. Gimcana al voltant de l’obra de Josep Renau, serà el torn per a les famílies. De la mà de l’artista i investigador Darío Cobacho recorrerem l’exposició des dels enigmes, l’observació i el joc, en una visita repleta de reptes per a tots els públics.

Es prega puntualitat tant en els punts d’eixida de l’autobús com per a l’assistència a les diferents propostes.

Detalls

Data: 8 juny
Hora: 11:15 am - 7:00 pm
Cost: Free
Categories d'EventVisites guiades, Xerrada

Venue

Nom del recinte: Ivam Cada Alcoi
Direcció: C/ Rigoberto Albors, 8
Alcoi, Alacant 03801 Espanya

+ Google Map
Telèfon: 965537142
Pàgina Web: View Venue Website

Organizer

Nom d'organitzador: IVAM
Telèfon: 976004973
Pàgina Web: View Organizer Website