Carregant Esdeveniments

Juana i els rinoceronts. Jornada al voltant de Juana Francés

C/ Rigoberto Albors, 8
24 febrer/11:30 am - 3:00 pm
Gratuït
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

En el marc de l’exposició Juana Francés. #100añosJuanaFrancés #IVAM35

Amb motiu del centenari de l’artista alacantina i en el marc de l’exposició Juana Francés, comissariada per Mª Jesús Folch, el 24 de febrer es desenvoluparà en l’IVAM Alcoi una jornada que proposa altres acostaments alternatius a l’obra de l’artista.

Juana Francés va començar la seua activitat artística en la dècada de 1950, va formar part del cercle avantguardista madrileny i va ser l’única dona del grup El Paso, col·lectiu que abandona en 1957 per sentir el menyspreu cap a la seua obra i per la seua condició femenina.

Les jornades comptaran amb una conversa entre Mª Jesús Folch, comissària de la mostra, i la historiadora de l’art Isabel Tejeda, els qui a més presentaran el catàleg de l’exposició. En finalitzar la xarrada-presentació, continuarem amb una visita a l’exposició en forma de passeig dialogat, que realitzarem en companyia de l’equip de mediació de l’IVAM. En este, i a partir de les preguntes i interessos derivats de la conversa prèvia i de les obres, podrem repassar els punts fonamentals del treball de Juana Francés.

Per a finalitzar, ens traslladarem a la vesprada del 13 de gener de 1961. Exactament, a la tertúlia de bar posterior a la representació del rinoceront de Ionesco en el Teatre María Guerrero de Madrid. Mónica Pérez, Pau Pons i Kika Garcelán, acompanyades per Dj GoGorostiza, ens presentaran a figures teatrals coetànies a l’artista i analitzaran el gran èxit d’eixa peça, per a fer-nos reflexionar sobre el moment històric i el seu context artístic, envoltades d’efluvis rinocerontescos.

Programa de la jornada
09.15 h – Eixida de València a Alcoi (des de C/ Guillem de Castro 118, València)
11.30 h – Café benvinguda
12.00 h – Conversa entre Mª Jesús Folch i Isabel Tejeda i presentació del catàleg de l’exposició
13.00 h – Visita amb l’equip de mediació de l’IVAM
13.40 h – Juana i els Rinoceronts, amb Mónica Pérez, Pau Pons, Kika Garcelán i Dj GoGorostiza
15.00 h – Menjar
17.00 h – Retorn d’Alcoi a València

Dades pràctiques i reserves

Reserves
Si viatges des de València, és necessari que reserves la teua plaça d’autobús i que a més ens digues si menjaràs o no amb el grup. Són dues reserves independents: una per a l’autobús i una altra per al menjar.
Pots menjar pel teu compte. També pots arribar amb els teus propis mitjans.
Les activitats i l’autobús són gratuïts. L’import del menjar l’abonarà cada persona en el restaurant.
Si vens des d’Alcoi t’esperem a les 11.30 h en el café de benvinguda.

Bus: l’IVAM oferix servici de bus gratuït per a les i els assistents a la jornada. Eixida a les 9.15 h des de l’IVAM Centre Julio González (C/Guillem de Castro 118, València) i retorn amb eixida a les 17.00 h des de l’IVAM Alcoi.

Esmorzar: Existix la possibilitat de reservar plaça per al menjar que realitzarem de manera conjunta les i els assistents a la jornada (19 euros/persona – begudes apart – que s’abonaran directament en el restaurant El Templet (Carrer Sant Maure, 32, 03801 Alcoi, Alacant)

Preu: l’assistència a la jornada és gratuïta i requerix reserva. Es prega puntualitat tant en els punts d’eixida del bus com per a l’assistència a les diferents propostes.

Detalls

Data: 24 febrer
Hora: 11:30 am - 3:00 pm
Cost: Gratuït
Categories d'EsdevenimentJornades, Performance

Recinte

Nom del recinte: Ivam Cada Alcoi
Direcció: C/ Rigoberto Albors, 8
Alcoi, Alacant 03801 Espanya

+ Mapa de Google
Telèfon: 965537142
Pàgina Web: Veure web del Recinte

Organitzador

Nom d'organitzador: IVAM
Telèfon: 976004973