JORNADES INDUSTRI.ART: Eines, habilitats i recursos per a artistes
Dijous, 4 de març, 18 h
Sala d’Actes
Nacho Ruiz
Com accedir al mercar de l’Art
Nacho Ruiz parlarà, des del punt de vista d’un galerista, sobre l’accés al mercat de l’Art. Com s’entra en una galeria, com treballen, què han d’exigir o demanar a la galeria, què han d’oferir i a què es comprometen i com s’ha de tancar cada punt d’una relació contractual.
Nacho Ruiz
Doctor en Història de l’Art i especialista en el mercat de l’art. És director del mòdul de Mercat de l’Art en el Màster d’Art Actual de la Universitat de Barcelona, i en l’actualitat dirigeix el Màster Especialista en Mercat de l’Art a l’Institut 42.
Codirector, al costat de Carolina Parra, de la Galeria T20, amb la qual ha estat present en 60 fires internacionals, i de la revista Cavecanem. Ha compaginat la seua labor galerística amb la direcció de fires d’art, com Hot Art Fair a Basilea (2006) i el comissariat de nombroses exposicions a Espanya i Amèrica del Sud, els Estats Units i Suïssa.
És redactor en revistes d’art i pensament (Descubrir el Arte, Muy Historia i ABC Cultural; columnista en els diaris Huffington Post i La Verdad, Exitexpress, Arconoticias, Imafronte i altres). Autor d’uns 75 textos d’art en catàlegs i publicacions específiques, s’ha centrat fonamentalment en l’art espanyol de l’última meitat de segle. És director de l’editorial POMBO, especialitzada en art espanyol dels segles XX i XXI.
Dijous, 25 de març, 18 h
Saló d’actes
Eva Mengual
Tècniques de producció d’obra gràfica
Eva Mengual desenvoluparà un taller de tècniques de producció d’obra gràfica i ens parlarà sobre les possibilitats de l’edició de l’obra gràfica des d’una perspectiva tant comercial com creativa. A més, explicarà les diferències entre les diverses tècniques de gravat i els seus recursos plàstics i expressius.
Eva Mengual
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de València. El seu treball creatiu es desenvolupa en el món del gravat, l’enquadernació i del llibre d’artista. En 2012 funda La Seiscuatro, taller d’enquadernació i tècniques tradicionals d’impressió i estampació.
Ha realitzat cursos sobre diferents tècniques de Gravat i de l’elaboració del Llibre, com l’impartit per Don Herbert als tallers de litografia d’Arteleku a Donosti, els realitzats en diferents ocasions al Taller Antonio Saura, als Tallers d’obra gràfica de la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma o en les jornades d’Ingráfica a la ciutat de Conca.
La seua obra s’ha pogut contemplar en exposicions col·lectives, tant a Espanya com a Itàlia i el Japó. Ha penjat exposicions individuals a València, a la Galeria Kessler Battaglia i a l’Ademuz Espai d’Art.
Dijous, 15 d’abril, 18 h
Sala d’Actes
Óscar García
Màrqueting personal per a artistes
Tot sobre el màrqueting personal per a artistes, l’ús dels nous mitjans digitals i de les xarxes socials amb una visió general de les estratègies de venda.
Óscar García García
Llicenciat en Història de l’Art i especialista en Taxació i Valoració d’Actius Artístics, Culturals i de Col·leccionisme.
Comissari independent, fundador en 2008 de la Plataforma d’Art Contemporani (PAC), espai líder de promoció i difusió d’art contemporani, en la qual exerceix de director.
Autor de nombrosos articles per a revistes (Art Notes, Tentaciones del Mercado del Arte, Vanidad o Element Magazine Panamá, entre d’altres). Destaca la seua labor en museus, galeries d’art, fires, festivals, com a comissari independent i gestor cultural, en què ha organitzat exposicions i coordinat fires i festivals artístics. A més, realitza funcions d’assessorament de fundacions i empreses en projectes artístics. És expert en xarxes socials i cofundador de l’aplicació de col·leccionisme Thertify. Des de 2019 és el coordinador general de les fires d’art contemporani JUSTMAD a Madrid i JUSTLX a Lisboa.