En marxa la segona edició dels ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’

En marxa la segona edició dels ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’

Són tres premis individuals de 10.000 euros per a artistes dins dels àmbits de creació de les arts visuals

Recordem que fa dos anys l’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’IVAM Cada Alcoi, va posar en marxa el programa de premis de creació i investigació en arts contemporànies ‘Llançadora’ que es convoquen amb caràcter bianual. Després de l’aprovació del pressupost en el Ple Municipal ja es podran publicar les bases de la segona edició.

La present convocatòria dels ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ té per objecte regular la concessió en règim de concurrència competitiva el programa de 3 premis de creació, investigació i producció en arts contemporànies amb l’objectiu de secundar, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural. Hi haurà 3 premis de 10.000 euros.

És important assenyalar que el projecte haurà d’estar dins dels àmbits de creació de les arts visuals: creació plàstica, creació musical, videoart, instal·lació/performance, etc. i ajustar-se als següents objectius:

• Aprofundir en la investigació de noves formes de creació, producció i difusió de les arts.
• Investigar i reflexionar entorn de la relació de les noves tecnologies, nous mitjans o nous llenguatges en l’Art.
• Impulsar la creació artística contemporània, reforçar el teixit cultural de la Comunitat Valenciana i contribuir a la divulgació del seu panorama creatiu des de la ciutat d’Alcoi, com a centre compromés amb les arts i la Cultura.

Una de les novetats d’enguany respecte a la primera edició és que desapareixen els premis per seccions i que hi haurà tres premis als tres millors projectes dins dels àmbits de creació de les arts visuals. També cal destacar la incorporació de la directora de l’IVAM, Nuria Enguita com a membre del Jurat que estarà format per especialistes en l’àmbit dels premis i membres d’entitats o col·lectius referents en aquests aspectes en la nostra Comunitat.

Jurat II Premis Ciutat d'Alcoi Llançadora

El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca la importància d’aquesta aposta per part de l’Ajuntament d’Alcoi: «Parlem d’unes ajudes inexistents fins fa dos anys en una ciutat de grandària mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l’ús d’instal·lacions».

L’edil delegat de cultura afig que «són ajudes obertes a creadors de tot el territori estatal que vinguen a desenvolupar les seues creacions a Alcoi. Hem treballat molt i, sobretot, amb molta gent perquè aquests premis siguen un exemple per a altres ciutats i estem segurs que impulsaran de manera decidida aqueixa factoria creativa que volem que siga Alcoi, a més tenim l’experiència de la primera edició el que ens ha servit per a millorar alguns aspectes en aquesta segona que estem segurs que serà un èxit».

Bases II Convocatòria Premis Llançadora valencià

Formulari