Fragments, de Virginia Jordà

Fragments, de Virginia Jordà

FRAGMENTS
Virginia Jordà
Ceràmica sobre ferro
140×140 cm

La fragmentació de l’Ésser

Un artista és capaç de mostrar coses que a unes
altres persones els aterriria expressar.
Louise Bourgeois

La creació d’una obra comporta la implicació de l’artista pel seu quefer plàstic i per la necessitat de projectar un pensament, sensació o sentiment que està profundament lligat amb la personalitat i identitat del mateix creador, fet que propicia una connexió amb l’espectador. El reflex d’aquest plantejament es plasma en la peça “Fragments”, la qual evidencia que les accions, els successos i els records emmarquen la vida d’un individu i, a vegades, comporten una certa pèrdua de la innocència primigènia.

La importància del procés creatiu en la trajectòria d’aquesta escultora, és un senyal identitari d’un treball contundent que després d’investigació, ideació i materialització es conclou en un missatge carregat de veracitat i sentiment. Per mitjà d’un estadi de transició, l’artista mostra una metamorfosi del pretèrit esdevingut, basada en records i experiències reconstruïdes que consoliden i afermen la seua identitat.

La passió amb la qual Virginia Jordá treballa és fefaent, les accions que projecta en la seua obra amb la partició, desconstrucció i inestabilitat es contraposen a les sensacions de quietud, construcció o estabilitat que trasllada, i totes aquestes tenen la virtut de provocar inquietud i, al seu torn, de calmar i assossegar l’esperit de l’observador, i de proposar un diàleg amb l’espai.

Metall i argila cuita, matèries fonamentals en el desenvolupament de la humanitat i carregades de significat, han sigut els elements seleccionats per l’artista per a traslladar un missatge concret, treballades des de l’intimisme i la perfecció tècnica. Ferro i ceràmica es conjuguen en aquesta peça, que desborda delicadesa i contundència a l’uníson, conceptes aplicables a la mateixa autora, de la qual només puc sentir orgull per la veritat i convicció amb la qual crea.

Raquel Puerta-Varó